Inspire to Aspire – Studenten

Created with Sketch.
Over het programma:

Inspire to Aspire

Bij Inspire to Aspire word jij als student gekoppeld aan een scholier. Met die scholier ga je een mentorrelatie aan. Hierbij ondersteun je de scholier op zowel academisch als persoonlijk vlak. 

Wat houdt deelname in?

Mentorrelatie

Als mentor wordt je gekoppeld aan een scholier en heb je de taak deze scholier als mentee te begeleiden door het formuleren en behalen van doelen. Zo krijg jij ook meer inzichten in de leefwereld van een jongere generatie en de mogelijkheid je kennis te delen!

Intervisie 

Vanuit Diversity Talks worden de mentorrelaties ook gemonitord. Om dit goed te kunnen doen worden er regelmatig intervisie sessies georganiseerd om te bespreken hoe het programma wordt ervaren en wat mogelijke knelpunten, vragen of verbeterpunten zijn.

Begeleiding

Diversity Talks biedt trainingen, workshops en inspiratieavonden aan voor de mentoren. Zo krijgen de mentoren informatie mee over hoe zij het beste hun mentees kunnen ondersteunen en zich als mentor kunnen ontwikkelen. 

Klassikale sessies

Naast 1-op-1 mentoring kunnen de mentoren van Inspire to Aspire ook gevraagd worden om mee te doen aan klassikale sessies omtrent studeren en studiekeuzebegeleiding op middelbare scholen. Vanuit onze samenwerking met het Student Impact Centre leggen wij contacten met scholen hiervoor. Als je je aanmeldt als mentor ontvang je hier meer informatie over!

Meld je aan!

Wil je als mentor meedoen aan het programma? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier!
Heb je vragen over deelname? Stuur ons een e-mail!
De groep van deelnemers begint in december. Aanmelden is nu al mogelijk en wellicht wordt je tijdelijk op een wachtlijst geplaatst totdat we een mentee voor je vinden.