Inspire to Aspire – Studenten

Created with Sketch.
Over het programma:

Inspire to Aspire

Bij Inspire to Aspire word jij als student gekoppeld aan een scholier. Met die scholier ga jij een mentorrelatie aan, hierbij ondersteun jij de scholier op zowel academisch als persoonlijk vlak. 

Wat houdt deelname in?

Mentorrelatie

Als mentor wordt je gekoppeld aan een scholier en heb je de taak deze scholier als mentee te begeleiden door het formuleren en behalen van doelen. Zo krijg jij ook meer inzichten in de leefwereld van een jongere generatie en de mogelijkheid je kennis te delen!

Intervisie 

Vanuit Diversity Talks worden de mentorrelaties ook gemonitord. Om dit goed te kunnen doen worden er regelmatig intervisie sessies georganiseerd om te bespreken hoe het programma wordt ervaren en wat mogelijke knelpunten, vragen of verbeterpunten zijn.

Begeleiding

Diversity Talks biedt trainingen, workshops en inspiratieavonden aan voor de mentoren. Zo krijgen de mentoren informatie mee over hoe zij het beste hun mentees kunnen ondersteunen en zich als mentor kunnen ontwikkelen. 

Klassikale sessies

Naast 1-op-1 mentoring kunnen de mentoren van Inspire to Aspire ook gevraagd worden om mee te doen aan klassikale sessies omtrent studeren en studiekeuzebegeleiding op middelbare scholen. Vanuit onze samenwerking met het Student Impact Centre leggen wij contacten met scholen hiervoo. Als je je aanmeldt als mentor ontvang je hier meer informatie over!

Aanmelden

Op dit moment hebben wij een overschot aan mentoren voor de 1-op-1 begeleiding. Wel is het mogelijk om je aan te melden voor het geven van klassikale presentaties aan scholieren. Graag zouden wij zien dat je dan bijvoorbeeld met jouw oude middelbare school contact opneemt om hier een presentatie te geven.

Stuur ons een email als je interesse hierin hebt!