Organisatie

Created with Sketch.

Structuur

Diversity Talks is een non-profit organisatie die haar uitvalsbasis vindt in de regio Amsterdam. Als organisatie bestaat ons werknemersbestand volledig uit studenten, om zo onze missie en visie te bewerkstelligen. Op deze manier bezetten we een permanente en plooibare positie binnen de studentenpopulatie, en vormen we een stabiel knooppunt tussen het voorbereidend onderwijs en de arbeidsmarkt. 

De taken binnen de organisatie worden uitgevoerd door een uitvoerend bestuur en een team van vrijwilligers. De bestuursleden dragen de eindverantwoordelijkeheid over de kwaliteit en realisatie van de projecten. Het team van vrijwilligers bevat op maat gemaakte functies met de toebehorende vergoedingen.

Filosofie

Als organisatie gelooft Diversity Talks in de rol die de studetenpopulatie kan vervullen in het verlagen van de opstap naar het hoger onderwijs. Zo meent de organisatie dat de (ervarings-)deskundigheid van de student een centrale plek heeft in het vormen van een oplossing voor de problematiek die zich in de instelling afspeelt. Door persoonlijke ervaringen te onderbouwen met theoretische invalshoeken biedt Diversity Talks een pragmatische doch holistische aanpak in haar activiteiten.

Aan onze werknemers en vrijwilligers bieden wij een gepersonaliseerd traject waarbij de persoonlijke ontwikkeling en interesse van de persoon verwezenlijkt wordt tijdens de loopbaan. Investeren in ons personeel én de maatschappij maakt Diversity Talks tot een maatschappelijk betrokken leerschool.