StudieHub – Studenten

Created with Sketch.

Over Studiehub

StudieHub zet zich in voor gelijke kansen in de doorstroom naar het hoger onderwijs. De betrokken studenten helpen de scholieren bij academische en persoonlijke vraagstukken. Als deelnemend student leer je de buurt kennen in een team van gemotiveerde huiswerkbegeleiders en ontvang je trainingen en workshops vanuit de coördinatoren. Zo wordt je tegelijkertijd opgeleid in het gebied van diversiteit en inclusie en krijg je toegang tot het landelijke S4S-netwerk.


De huiswerksessies vinden drie keer per week plaats bij een lokaal digitaal trapveld (Cybersoek) en de FNWI. Je aanwezigheid wordt aan de hand van een schema vastgesteld. Aan het begin van het project ontvang je verschillende trainingen op het gebied van huiswerkbegeleiding, interculturele competentie en diversiteit en inclusie. Daarnaast is er altijd ruimte om je eigen project voor scholieren op te zetten.

StudieHub in cijfers:

UREN AAN HUISWERKBEGELEIDING

DEELNEMENDE SCHOLIEREN

STUDENTEN BETROKKEN

Deelnemen als student

Meedoen aan StudieHub betekent investeren in jezelf én de maatschappij. Hieronder volgen enkele voordelen van deelname. Tijdens jouw deelname aan StudieHub…

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Word je opgeleid in het veld van diversiteit en inclusie. Je ontvangt een serie van gecertificeerde trainingen en workshops die met recente ontwikkelingen omgaan en breid jij je kennis en ervaring op dit gebied uit.

IMPACT MAKEN

Draag je actief bij aan het maken van impact. Je verlaagt de opstap naar het hoger onderwijs voorde deelnemende scholieren en door het geven van huiswerk- en studiekeuzebegeleiding en deel je je kennis.

VERBINDEN

Maak je verbinding met de buurt. Zo ga je aan de slag met lokale scholieren, en ben je actief binnen een buurtcentrum. Tegelijkertijd bied je scholieren de kans om de universiteit te leren kennen. Je verkleint zo de afstand tussen de universiteit en de buurt.

NETWERK

Werk je in een team van gemotiveerde en maatschappelijk betrokken studenten. Daarnaast krijg je toegang tot de landelijke evenementen en trajecten van het nationale S4S netwerk. Zo breid je jouw persoonlijke en professionele netwerk uit.

Meld je aan als huiswerkbegeleider!

Wil je deel uitmaken van StudieHub en bijdragen aan het vergemakkelijken van de overstap naar het hoger onderwijs? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.
Heb je vragen over deelname? Stuur ons een e-mail!