Think Impact

Created with Sketch.Impact
maken waar het moet,
dat doen we samen

Think Impact is een tweeledig project dat de kracht van diverse perspectieven gebruikt om maatschappelijke problemen aan te kaarten. Door mentorschappen te initiëren, brengen we mensen dichter bij elkaar en dichten we deze kloof tussen verschillende belevingswerelden en daarmee brengen we deze met elkaar in verbinding. De nieuwe relaties die hieruit voortvloeien worden in hun recht gezet door ze toe te passen op de problemen die alleen met een gezamenlijke visie opgelost kunnen worden:

Mentorschap

Wat is de volgende stap in je carrière? Hoe denkt de volgende generatie nou eigenlijk over bepaalde onderwerpen? Door een mentorschap aan te gaan met een van de andere deelnemers van het project, leer je nieuwe perspectieven waarborgen en jezelf te ontwikkelen. Tegelijkertijd ondersteun je jouw mentor of mentee in hun werkzaamheden, zodat je beide groeit in de relatie. 

Denktank

Samen met de andere deelnemers, ga je op zoek naar concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen. Onder begeleiding van de project-coördinatoren kom je één maal per maand samen om relevante materialen te bespreken over een specifieke maatschappelijke/organisatorische kwestie. Gedurende vier maanden zul je ingaan op een gekozen thema, waarmee je een adviesrapport opstelt. 

De voordelen van Think Impact

Meedoen aan het Think Impact betekent investeren in jezelf én de maatschappij. Zo haal je verschillende voordelen uit je deelname die je voorbereiden op succesvolle volgende stap of doe je relevante netwerk op voor je carrière.

Mentorship

Als participant ga je een mentorschap aan met een ander persoon, die je helpt met het ontwikkelen van een toekomstvisie. Zo maak je jezelf bekend op de universiteit, arbeidsmarkt of leer je de nieuwe ontwikkelingen vanuit de volgende generatie.  

Traingingen en werkbezoeken

Als deelnemer ontvang je verschillende trainingen, die je helpen om duidelijke doelen te stellen voor de rest van het project en de impact te verhogen. Ook ga je langs bij deelnemende instanties en oriënteer je binnen jouw toekomstige mogelijkheden.

Maatschappelijke relevantie

Ook ga je aan de slag met maatschappelijk relevante thema’s. De thema’s die gekozen worden, zijn door medezeggen van de deelnemers bepaald. Wij zorgen ervoor dat er genoeg literatuur en andere inzichtelijke materialen aanwezig zijn.

Netwerk

Als deelnemer bouw je een netwerk op. Tijdens de deelname worden er verschillende mogelijkheden aangeboden om relaties aan te gaan met studenten en professionals, net zoals de achterliggende onderwijsinstellingen en bedrijven. Zo bouw je in een korte tijd een professioneel netwerk op!

Schrijf je in!

Wil je deel uit maken van Think Impact en samen op zoek naar de oplossingen die er nodig zijn? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier