Think Impact

#equalgameineducation

Created with Sketch.

Impact maken waar het moet. Dat doen we samen. 

Think impact is dé maatschappelijk bewuste denktank van Nederland, waar alledaagse problematiek omtrent diversiteit en inclusie besproken worden. Als onafhankelijke denktank stimuleren wij het samenkomen van verschillende perspectieven, waar in een veilige omgeving sociale vraagstukken besproken kunnen worden. Samen met vier andere deelnemers uit verschillende sectoren (middelbare scholen, universiteiten en de professionele sector) ga je onder begeleiding van opgeleide coordinatoren aan de slag met geselecteerde vraagstukken. De bijeenkomsten dienen om adviesrapporten op te stellen die aan deelnemende instellingen worden uitgereikt.

Structuur en frequentie

Als groep (keten) van 5 deelnemers kom je één keer per maand samen om een opgestelde casus te bespreken. Tijdens deze sessie is er ook een getrainde coördinator aanwezig die het proces begeleidt. Zo focus jij op het toepassen van je kennis, en  wij voor het papierwerk. 

INDIVIDUELE MEETING

Om de week kom je samen met één van je partners uit de keten. Dit betekent dat je elke week een keer afspreekt. Tijdens deze meeting zul je geselecteerde materialen (artikelen, nieuws-items, documentaires) bespreken, waar veel ruimte is voor persoonlijke invulling. Deze stimulerende materialen dienen tegelijkertijd om je kennis te verbreden en de impact te vergroten.

THEMATIEK

De thematiek die behandelt wordt tijdens Think Impact is gebaseerd op alledaagse ervaringen van deelnemers en participerende instellingen. De vraagstukken die worden aangekaart hebben daarom een directe impact. Tijdens de deelname zul je aan twee thema’s werken, ieder voor een periode van 4 maanden. Voor de selectie van de thema’s wordt de input van deelnemers meegenomen en op prijs gesteld.

CROSS-OVER EVENEMENT

Twee keer per jaar wordt er een cross-over evenement georganiseerd. Hier komen alle deelnemers samen, en worden ze gestimuleerd om een kennis (vriend(in), partner, collega) mee te nemen. Cross-over evenementen kunnen bestaan uit trainingen, workshops of presentaties. Het opbouwen van een duurzame en gemotiveerde gemeenschap staat hier centraal.

De voordelen van Think Impact

Persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers staat centraal binnen het programma. 

TRAININGEN & WORKSHOPS

Als deelnemer word je opgeleid in het veld van diversiteit en inclusie door een serie van workshops en trainingen. Hiermee raak je snel op de hoogte van actuele debatten en frameworks die voorkomen.

PARTNERSHIP

Als participant ga je een partnership aan met twee andere deelnemers. Hiermee spreek je om de week af om gekozen thema’s te bespreken. Zo krijg je de kans om je kennis te delen met anderen, terwijl je zelf ook vragen naar voren kunt brengen.

MAATSCHAPPELIJKE RELEVANTIE

Ook ga je aan de slag met maatschappelijk relevante thema’s. De thema’s die gekozen worden, zijn door medezeggen van de deelnemers bepaald. Wij zorgen ervoor dat er genoeg literatuur en andere inzichtelijke materialen aanwezig zijn.

NETWERK

Als deelnemer bouw je een netwerk op. Tijdens de deelname worden er verschillende mogelijkheden aangeboden om relaties aan te gaan met studenten en professionals, net zoals de achterliggende onderwijsinstellingen en bedrijven. Zo bouw je in een korte tijd een professioneel netwerk op!

Ben jij de expert die we zoeken? Meld je dan aan!

Aanmelden kan tot 1 September 2019. Stuur je CV en motivatie (±200 woorden) naar info@diversitytalks.nl  – Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.