Think Impact – Professionals

Created with Sketch.

Impact maken waar het moet,
dat doen we samen.

Mentorschap

Binnen het mentorprogramma worden studenten aan professionals gekoppeld. Vragen als ‘Wat is de volgende stap in je carrière?’ ‘Hoe denkt de volgende generatie nou eigenlijk over bepaalde onderwerpen?’ worden in de maandelijkse mentormeetings besproeken. Voor zowel de student als de professional is dit een manier om nieuw inzichten te verkrijgen, een netwerk op te bouwen en samen verder te groeien.

Denktank

Binnen het denktankprogramma komen studenten en professionals maandelijks bij elkaar om een actueel vraagstuk in het veld van diversiteit en inclusie en het onderwijs te bespreken en tot concrete oplossingen te komen. De sessies worden begeleid door onze facilitators. Alle deelnemers krijgen literatuur aangeboden om zich voor te bereiden op de sessies. Aan de hand van deze denktanksessies worden er adviesrapporten opgesteld.

De voordelen van deelname

Meedoen aan het Think Impact betekent investeren in jezelf én de maatschappij. Hieronder volgen enkele van de vele voordelen van deelname voor professionals

MENTORRELATIE

Als mentor wordt je gekoppeld aan een student en heb je de taak een mentee te begeleiden met het formuleren en behalen van doelen. Naast de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de mentee kunnen jullie ook eigentijdse thema’s bespreken, wellicht ter voorbereiding op de denktanksessies. Zo krijg jij ook meer inzichten in de leefwereld van de jonge generatie en een mogelijkheid je kennis te delen!

DENKTANK

Meedoen aan aan de denktank betekent aan de slag gaan met maatschappelijke vraagstukken. Diversity Talks levert voorbereidend materiaal aan, zodat iedereen voldoende voorkennis om tijdens de sessies interessante input te leveren. De onderwerpen van de casus kunnen in samenwerking met de deelnemende professionals worden vastgesteld. Dus als jij zelf een relevant vraagstuk naar voren wil brengen, is dit ook mogelijk.

NETWERK

Binnen beide onderdelen van het programma kom je in contact met een groep maatschappelijk betrokken studenten en professionals. Door verschillende activiteiten, zoals werkbezoeken bij de deelnemende bedrijven, worden deze contacten versterkt. Hierdoor bouw je ook als professional jouw persoonlijke en professionele netwerk uit.

Schrijf je in!

Wil je deel uit maken van Think Impact en samen op zoek naar de oplossingen die er nodig zijn? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier.

Heb jij een vraag over dit project?Stuur ons dan een e-mail.