Think Impact – Professionals

Created with Sketch.Impact
maken waar het moet,
dat doen we samen

Think Impact is een tweeledig project dat bestaat uit een mentorprogramma en een denktank. Met dit programma brengen wij studenten en professionals bij elkaar, om van en met elkaar te denken en te leren. De intergenerationaliteit van het project bevordert creatief denken en brengt groepen samen, die in het dagelijks leven weinig contact hebben.

Mentorschap

Binnen het mentorprogramma worden studenten aan professionals gekoppeld. Vragen als ‘Wat is de volgende stap in je carrière? Hoe denkt de volgende generatie nou eigenlijk over bepaalde onderwerpen?’ kunnen in de maandelijkse mentor/mentee gesprekken besproken worden. Voor zowel de student als de professional is dit een mogelijkheid om in contact te komen met nieuwe perspectieven, een netwerk op te bouwen, en samen verder te groeien.

Denktank

Binnen het denktankprogramma komen studenten en professionals maandelijks bij elkaar om een vraagstuk te bespreken en tot concrete oplossingen te komen. De sessies worden begeleid door onze facilitators. Van te voren krijgen alle deelnemers ook literatuur opgestuurd om zich voor te bereiden op de sessies.

De voordelen van deelname

Meedoen aan het Think Impact betekent investeren in jezelf én de maatschappij. Hieronder volgen enkele van de vele voordelen van deelname voor professionals:

Mentorrelatie

Als mentor wordt je gekoppeld aan een student, en heb je de taak een mentee te begeleiden met het formuleren en behalen van doelen. Naast de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de mentee kunnen jullie ook eigentijdse thema’s bespreken, wellicht ter voorbereiding op de denktanksessies. Zo krijg jij ook meer inzichten in de leefwereld van de jonge generatie!

Denktank

Besluit je ook mee te doen aan de denktanksessies dan ga je aan de slag met maatschappelijke vraagstukken. Diversity Talks levert voorbereidend materiaal aan alle deelnemers, zodat iedereen genoeg voorkennis heeft om samen met de groep van studenten en professionals tot interessante inzichten te komen. De onderwerpen van de casus kunnen in samenwerking met de deelnemende professionals worden vastgesteld. Dus als jij zelf een relevant vraagstuk naar voren wil brengen, is dit ook mogelijk.

Netwerk

Binnen beide onderdelen van het programma kom je in contact met een groep maatschappelijk betrokken studenten en professionals. Door verschillende activiteiten, zoals werkbezoeken bij de deelnemende bedrijven, worden deze contacten versterkt. Hierdoor bouw je ook als professional jouw persoonlijke en professionele netwerk uit.

Schrijf je in!

Wil je deel uit maken van Think Impact en samen op zoek naar de oplossingen die er nodig zijn? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier